Programok

Programok az Őrségben

Őriszentpéter és környéke

Az Őrségi táj páratlan szépsége minket évekkel ezelőtt rabul ejtett. Az aktív pihenésre vágyók igazi paradicsoma. Számos, gyerekekkel is könnyen teljesíthető túra- és bicikliútvonalai gyönyörű, dimbes-dombos, patakokkal átszőtt környezetben maradandó élményt nyújtanak és rendszeresen visszacsalogatják az ide látogatókat.

Vendégházunkban rendelkezésre álló turistatérképek segítségével meg tudja megtervezni útvonalait, melyhez ajánljuk továbbá az Őrségi Nemzeti Park hivatalos honlapját (https://www.orseg.info/) és ingyenesen letölthető applikációját túratervezővel.

Vendégházunk a Pajta étterem (http://pajta.hu/) és az Árpád-kori Szent Péter templom szomszédságában áll, mely mellett elsétálva a középkori téglaégetőhöz jutunk.

A három ország (Magyarország, Ausztria, Szlovénia) határához, a Hármashatár-kőhöz Vendégházunktól könnyedén eljuthat, akár gyalogosan is. Felejthetetlen élmény, amikor egy-egy lépéssel, hátunkat a határkőnek vetve három országban járhatunk.

A lovak szerelemeseinek, kezdőknek és haladóknak a Dobokay Lovasudvart ajánljuk: http://www.dobokaylovasudvar.hu/. Különleges, emlékezetes időtöltés.

Kerékpárbérlési lehetőség is van, az Ezerjó Ökofogadóban (a Nemzeti Park kerékpárállománya), elérhetőség: https://ezerjookofogado.hu/

Természetes vizeket kedvelőknek Hársas Tó – Máriaújfalu, Vadása tó – Hegyhátszentjakab, Borostyán tó – Zalalövő.

Wellness-, gyógy- és élményfürdők a környéken egy jó családi pancsoláshoz:

Körmend – https://www.mjusworld.com/hu/kulsos-vendegeink-szamara/

Szentgotthárd – http://termalpark.hu/hu/

Szlovénia, Moravske Toplice –  https://www.sava-hotels-resorts.com/si/terme-3000-moravske-toplice (Őriszentpétertől 30 km-re fekszik, a magyarszombatfai kis határátkelőn át érhetjük el, Zala megyéből Lentitől 30 km-re a rédicsi átkelőn keresztül, a határ után jobbra a 442-es úton jutunk az üdülőhelyre).

Zalaegerszegen, Lentiben, Sárváron további gyógy- és élményfürdők találhatók.

További programajánlók

Az Őrség határain túl, mégis közel

Őriszentpéterről rövid idő alatt elérhető Szlovénia és Ausztria, további természeti és kulturális lehetőségeket kínálva.

Csak néhány tipp a sok közül:

Ausztria – Reigersburg és Güssing vára, a Zotter csokoládégyár, Bad Blumau (fürdő és hotelkomlexum Hundertwasser tervei alapján)

Szlovénia – Szapáry kastély (Muraszombatfa), Ptuj, Maribor, Celje, amennyiben hosszabb autóútra is szívesen vállalkozna a Vendégünk.

Illetve szíves figyelmükbe ajánljuk a https://kirandulastippek.hu/orseg oldalát, melyben részletes leírások találhatóak további sok-sok programajánlóval.

Síelni vágyóknak pedig megfontolandó, hogy bő két óra távolságban kiváló osztrák sípályák érhetők el Graz környékén, illetve Szlovéniában a Mariborsko Pohorje síparadicsom kevesebb, mint két óra távolságra van.